Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент

...
Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент
Коментари Харесай

Зеленски: Руският удар по телевизионната кула в Харков е част от кампания за сплашване

Украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога съобщи, че съветският ракетен удар, разрушил телевизионна кула в Харков, е част от продължаващите старания на Кремъл да сплаши популацията на втория по величина град в Украйна, който през последните седмици е обект на все по-чести набези, съобщи Асошиейтед прес.

Целта на удара беше " да направи терора забележим за целия град и да се опита да ограничи връзката и достъпа до информация на Харков ", сподели Зеленски в обръщението си от нощес.

Североизточната част на Харковска област е ситуирана на към 1000-километровата фронтова линия, където украинските и съветските сили се борят едни против други към този момент повече от две години след пълномащабното навлизане на Москва в Украйна. Фронтовата линия не се е трансформирала изключително в изискванията на война на безсилие, която се води главно с артилерия, безпилотни самолети и в окопите.

От края на март Русия ускори натиска върху Харков, явно за да се възползва от дефицита на украински системи за противовъздушна защита. Руските елементи нанасят удари по локалната електропреносна мрежа и поразява жилищни блокове.

В понеделник съветска ракета Х-59 порази високата 250 метра телевизионна кула, улучвайки я почти в средата, тъй че част от нея рухна и излъчването спря.

Вашингтонски мозъчен концерн съобщи, че Русия може би възнамерява сухопътна офанзива против Харков, отбелязва Българска телеграфна агенция.

" Кремъл прави координирана въздушна и осведомителна интервенция за заличаване на град Харков, увещание на украинците да бягат, да принуди  милиони украинци да търсят леговище на други места в страната преди възможна бъдеща съветска настъпателна интервенция против града или друга част на Украйна ", се споделя в оценка на Института за проучване на войната.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР